Junior inkoopconsultant

Zorg jij dat belastinggeld goed wordt besteed?

Wij zoeken per direct iemand die het belangrijk vindt dat de overheid iedere euro die zij uitgeeft goed spendeert. Dat de overheid de beste leverancier tegen de beste voorwaarden een opdracht biedt en dat de markt zijn beste oplossingen kan aanbieden.

Over de functie

Bij ons doe je in korte tijd veel ervaring op in het inkoopvak. Onder begeleiding van een van onze ervaren consultants werk je tegelijkertijd aan verschillende aanbestedingen in de publieke sector met verschillende deadlines. Dat vraagt dat je het overzicht bewaart en snel kunt omschakelen.

Je bent sociaal en kan goed overweg met mensen uit alle lagen van een organisatie: van assistant tot CEO. Je vindt het leuk om mensen te adviseren en te overtuigen. Uiteraard heb je er geen moeite mee om een presentatie te houden voor een grote groep. We geven je, kortom, veel verantwoordelijkheid.

Om het vak te leren en in je rol te groeien, krijg je trainingen, intervisie en opleidingen. Zodat jij als junior inkoopconsultant ervoor zorgt dat het belastinggeld van de Nederlandse burger op de juiste manier wordt uitgegeven.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Werken in de publieke sector is werken aan een beter Nederland. Jouw projecten dragen bij aan onder meer bescherming tegen overstromingen, verbeterde weersverwachtingen en klimaatonderzoek, beter onderwijs met ict, geschikt vervoer voor minder validen en betaalbare woningen voor studenten en starters. Door Maatschappelijk Verantwoord Inkopen creëer je banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en draag je bij aan de circulaire economie.

Wat we van je vragen

Vanwege de aard van onze projecten is interesse in techniek en ict een pre. Je beschikt bovendien over het volgende:

 • Minimaal een hbo-opleiding;
 • Sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Overtuigingskracht;
 • Stressbestendigheid;
 • Belangstelling in juridische vraagstukken.

Wat we bieden

Je komt terecht in een gezellig klein team. Op vrijdagmiddag sluiten we de week graag af met een drankje. Verder kun je van ons het volgende verwachten:

 • Afwisseling door verschillende projecten;
 • Een snel leerproces;
 • Meteen aan de slag in alle fases van aanbesteden;
 • Communicatie met klanten en (mogelijke) leveranciers;
 • Op korte termijn veel zelfstandigheid;
 • Veel doorgroeimogelijkheden;
 • Opleidingsmogelijkheden op maat;
 • Marktconform salaris en goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden;
 • Laptop, smartphone en een NS-Business Card.

Over Tender People

Tender People is een gespecialiseerd inkoopadviesbureau gericht op het begeleiden van Europese aanbestedingen. Als je op zoek bent naar een afwisselende baan zit je bij ons goed! We zijn namelijk niet fulltime gedetacheerd bij opdrachtgevers, maar werken projectmatig bij ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, onderwijsinstellingen en andere publieke instellingen.

Je komt terecht in een hecht team van junior, medior en senior consultants, onder wie enkele zzp’ers die als associate aan ons verbonden zijn. Flexwerken is uiteraard mogelijk, maar we hechten er ook waarde aan dat je je collega’s regelmatig ziet en spreken vaak af op ons centraal gelegen kantoor in Utrecht.

Enthousiast?
Je kunt je motivatiebrief met cv sturen naar kees.koopmans@tenderpeople.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Kees Koopmans op 06 – 418 595 88. We laten je dan snel weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek!

NB: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kees Koopmans

Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Kees Koopmans.Marvin Stolk

Voor inlichtingen kun je eveneens contact opnemen met Marvin Stolk.