Senior inkoopconsultant

De functie
Als senior inkoop consultant bij Tender People zorg jij ervoor dat het belastinggeld van de Nederlandse burger op de juiste manier wordt uitgegeven. Dit doe je door opdrachtgevers in de publieke sector te begeleiden bij het uitvoeren van (Europese) aanbestedingen om daarmee het contract met de beste prijs-kwaliteit verhouding af te sluiten. Tevens zorg je voor draagvlak bij de stakeholders zoals besturen, directies, tenderboards, wethouders en projectleiders. Dit alles leidt tot een breed gedragen uitkomst van de aanbesteding en een tevreden opdrachtgever.

Werken in de publieke sector is werken aan een beter Nederland. Jouw projecten dragen bij aan onder meer bescherming tegen overstromingen, verbeterde weerverwachtingen en klimaatonderzoek, beter onderwijs met ict, geschikt vervoer voor minder validen en betaalbare woningen voor studenten en starters. Middels Maatschappelijk Verantwoord inkopen creëer je banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en draag je bij aan de circulaire economie.

Wat wij bieden
Wij bieden de mogelijkheid om je nog verder te professionaliseren in het vakgebied inkoop door uitdagende en complexe projecten te bieden op het gebied van ICT, werken en facilitaire diensten in de publieke sector. Eigen initiatief en ondernemerschap wordt gestimuleerd: je krijgt de tijd en ruimte om goede ideeën uit te werken en uit te voeren. Persoonlijke ontwikkeling doen we middels intervisie en kennissessies, maar ook (gezamenlijke) trainingen op soft skills zoals adviesvaardigheden. Je komt terecht in een gezellig team waar wij op vrijdagmiddag als team graag de week afsluiten met een drankje. In het kort:

 • Uitdagende en complexe projecten in de publieke sector;
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap;
 • Persoonlijke ontwikkeling middels intervisies en opleidingen;
 • Marktconform salaris en goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden;
 • Laptop, smartphone, NS Business card;
 • Een professioneel, gezellig en gedreven team;

Wat we van jou verwachten We verwachten dat je al enkele jaren ervaring hebt als inkoper en dat je toe bent aan de volgende stap in je carrière. Bij Tender People werk je op veel verschillende projecten tegelijk met verschillende deadlines. Het is daarom belangrijk dat je het overzicht kan bewaren en snel kan omschakelen naar het volgende project. Je bent in staat om managers, directeuren en raadsleden te adviseren en overtuigen, zonder daarbij de belangen van de opdrachtgever uit het oog te verliezen.

Je bent een sociaal persoon die goed overweg kan met allerlei mensen uit alle lagen van de organisatie: van huismeester tot directeur en alles daartussen. Als senior inkoper kan je verschillende adviesstijlen toepassen, waarmee je bijvoorbeeld een gespannen situatie kan ontmantelen en een groep met tegengestelde belangen op één lijn krijgt.

Tender People is gespecialiseerd in technisch complexe aanbestedingen zoals werken en ICT. Ook krijgen onze opdrachtgevers te maken met juridische vraagstukken over bijvoorbeeld de aanbestedingswet. We verwachten van jou dat je het leuk vindt in deze onderwerpen te verdiepen.

Als senior inkoop consultant ben je mede verantwoordelijk voor acquisitie door opdrachten binnen te halen. Dit doe je door gebruik te maken van je netwerk, mee te schrijven aan offertes, projecten

uit te breiden, maar ook omdat opdrachtgevers jou later weer terug vragen als je opdrachten voor hen hebt uitgevoerd.

In het kort verwachten we van jou:

 • Overtuigingskracht: je bent in staat om leden van je projectteam te verbinden en overtuigen;
 • Projectmanagement: je bent in staat om je aandacht te verdelen en kunt goed om gaan met de dynamiek van verschillende projecten;
 • Netwerker: je vindt het leuk om zichtbaar te zijn in de inkoopmarkt door het bezoeken van congressen, netwerkbijeenkomsten en kunt vanuit de inhoud je toegevoegde waarde laten zien aan (potentiele) klanten;
 • Interesse in techniek, ICT en juridische vraagstukken;
 • Organisatiesensitiviteit: je herkent niet alleen de hiërarchische lijnen, maar ook de informele lijnen en weet hier gebruik van te maken;
 • Sociale en communicatieve vaardigheden: je kan omgaan met iedereen in de organisatie, van directeur tot huismeester;
 • Commerciële vaardigheden: je weet nieuwe opdrachten zelfstandig binnen te halen;
 • Minimaal een HBO-opleiding in een technische, bedrijfskundige of juridische richting;
 • Minimaal NEVI 1, bij voorkeur NEVI 2 (of vergelijkbaar). Indien je niet beschikt over NEVI 2 ben je bereid deze alsnog te behalen;
 • Minimaal acht (8) jaar ervaring als inkoper.

Over Tender People Tender People is een gespecialiseerd inkoopadviesbureau gericht op het begeleiden van Europese aanbestedingen. Bij de begeleiding en advisering van haar klanten gaat Tender People uit van de mogelijkheden in plaats van de bedreigingen van het aanbestedingsrecht. In de visie van Tender People staan organisatiedoelstellingen in iedere Europese aanbesteding voorop. Uit ervaring blijkt dat de regelgeving en de inkoopdoelstellingen van de aanbestedende dienst prima hand in hand gaan. Onze opdrachtgevers zijn ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, onderwijsinstellingen en andere publieke instellingen. Je komt terecht in een hecht team van junior, medior en senior consultants, waarvan enkele ZZP-ers die als associate aan ons verbonden zijn. Wij adviseren en begeleiden opdrachtgevers in de publieke sector op projectmatige wijze, wat inhoudt dat we niet full-time gedetacheerd zitten bij de opdrachtgever, maar voor verschillende opdrachtgevers tegelijk werken. Dit maakt werken voor Tender People zeer divers en veelzijdig.

Uitwerking van de stukken doen we volgens de principes van flexwerken: flexibel, tijd- en plaatsonafhankelijk. We hechten er waarde aan dat je je collega’s regelmatig blijft zien en spreken vaak af op ons centraal gelegen kantoor in Utrecht.

Enthousiast?
Je kunt je motivatiebrief met CV sturen naar marvin.stolk@tenderpeople.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marvin Stolk op 06 – 23 20 86 45.

NB: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Kees Koopmans

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Kees Koopmans.Marvin Stolk

Voor inlichtingen kunt u eveneens contact opnemen met Marvin Stolk.