Tenderprocedure Gemeente Nieuwegein

Logo van Gemeente Nieuwegein

Categorie: Bouwproject

Jaar: Juni 2023

Nieuwegein City beoogd zo aantrekkelijk, leefbaar en duurzaam mogelijk te worden met de ambitie om de meest duurzame binnenstad van Nederland te zijn. Voor de realisering van deze doelen heeft Nieuwegein City, gelegen in de binnenstad van Nieuwegein, nieuw leven geblazen in bestaande gemeentegrond door middel van de realisering van 230 nieuwbouwappartementen in Zadelstede.

De nieuwbouwappartementen beslaan een gebied waar voorheen het markante oude rode kantoorbouw van woningcorporatie Woonin was gevestigd. De opdracht ziet op zowel de bouw van een woontoren van Woonin als de verkoop van gemeentegrond voor de woningbouw aan de Zadelstede. Een parkeergarage met daarbovenop een daktuin moet deze twee gebouwen met elkaar verbinden.

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen Nieuwegein City en Tender People is een selectieprocedure tot stand gekomen waarin alle kansen zijn benut.

Borging van voldoende innovatie en duurzaamheid waren belangrijke ijkpunten voor het selecteren van een kandidaat. De uiteindelijke kandidaat scoorde het beste op een duurzaam en vooruitstrevend plan en wist daarmee de wensen van Nieuwegein City tegemoet te komen.