Bramstreeflandweg Gemeente Renkum

Tenderprocedure Groen Wonen in Renkum

Logo van De Connectie

Categorie: Bouwproject

Jaar: Mei 2024 

Op de voormalige scholenstrip aan de Bramstreeflandweg creëert Gemeente Renkum betaalbaar wonen in het groen.

In de tender gewonnen door CRA vastgoed stond wonen in en achter het groen centraal. Door marktpartijen uit te dagen op inpassing van woningen in het bestaande groene kader, versterking van biodiversiteit en het creëren van een mix aan woonproducten krijgt Renkum haar eigen Kerckebosch. Alle drie de ontvangen plannen waren van zeer hoge kwaliteit. Complimenten aan alle ontwikkelaars hoe zij, na dialoog met de gemeente, buurtbewoners en woningcoöperatie Vivare de vraagstelling hebben opgepakt.

CRA ontwikkelt 64 woningen in haar plan Bosplaats Jac. P. Thijsse. Deze boslocatie wordt een bijzondere plek, gekenmerkt door onderscheidende architectuur die naadloos opgaat in het bos en bewust rekening houdt met het landschap en het verleden. Er wordt gebouwd met respect voor het milieu, op een verantwoorde manier, waarbij de natuur tot aan de gevel reikt.

De hoogte verschillen in het voormalig droogdal leveren een spannend en onNederlands beeld. Door in de tender te scoren op versterking van de biodiversiteit voegt dit plan niet alleen betaalbare woningen toe maar creëert het ook een prachtige omgeving voor flora en fauna.