Wat?
Wij zoeken een gedreven student die wil ervaren hoe je vanuit inkoop kunt bijdragen aan de maatschappelijke doelen van een overheidsorganisatie. Doordat je naast jouw onderzoek ook ervaring on-the-job opdoet, zie je direct welke impact de bevindingen uit jouw onderzoek kunnen hebben op de inkooppraktijk.
Jij?
- Jij volgt een HBO/WO studie met raakvlakken met inkoop en wil stage lopen.
- Jij hebt affiniteit met inkopen in de publieke sector.
- Jij bent proactief, werkt graag zelfstandig en wil hoge kwaliteit leveren.
- Jij wil graag leren over inkoop en aanbesteden en bent benieuwd naar het vak van inkoopadviseur.
- Jij bent geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s die rondom inkoop spelen en wil je daar graag in verdiepen.
- Jij wil graag een bijdrage leveren in het optimaliseren van het inkoopproces.
Wij?
- Wij zijn een gezellig en hecht team dat met haar expertise ernaar streeft om door middel van Europees aanbesteden maatschappelijke doelstellingen te realiseren.
- Wij zetten ook in onze eigen bedrijfsvoering duurzame keuzes centraal.
- Door onze kennis met jou te delen, zetten we samen met jou in op jouw persoonlijke groei.
- Wij nemen je mee in de praktijk van het inkoopvak in de publieke sector, waardoor je ervaart hoe jouw onderzoek impact kan hebben.
- Wij zorgen voor een passende stagevergoeding.
Jouw opdracht?
- Met de plannen vanuit Europa om de aanbestedingsrichtlijn te vernieuwen, wordt de uitgelezen kans geboden om verbetersuggesties te doen. Welke onderdelen zijn goed zoals ze zijn en waar zou verandering gewenst zijn? Werkt de raamovereenkomst nog zoals gewenst met de introductie van de maximale waarden, de drempelwaarde zijn niet gelijk gestegen met de inflatie en moet duurzaam inkopen een mogelijkheid blijven of een verplichting worden? Hoe verhouden de aanbestedingsrichtlijnen zich tot andere Europese verordeningen op het gebied van batterijen? Etc.
- Met het toenemende gebruik en toepassing van cloudcomputing is het van belang om ook de bijbehorende risico’s adequaat te beheersen. Relevante onderwerpen zijn informatieveiligheid, gebruiksrechten (afrekenmodellen en optimalisaties), aansprakelijkheid en eigendom. Hoe wordt het eigendom beschermd in de cloud, wie heeft de rechten op de data en applicaties die in de cloud worden gehost?
- De bouwsector innoveert. Circulair bouwen en Energieneutrale Gebouwen normen (ENG) zijn eerder regel dan uitzondering. Hoe verhouden deze doelstellingen zich tot het bouwbesluit en ontstaat er een aanbestedingsplicht als je verder gaande eisen opneemt bij gronduitgiftes?
- Wat is echt en wat is AI? Met de opkomst van het gebruik van AI door inschrijvers bestaat het risico dat iedere inschrijver een goede beantwoording kan geven van een gunningscriterium. Met wat voor soort vragen voorkom je dit en welke andere beheersmaatregelen zoals presentaties/interviews en demonstraties kun je toevoegen aan het proces zonder dat de tenderkosten disproportioneel stijgen?
- De Wkb verplicht bouwbedrijven om beter toezicht te houden op de kwaliteit van hun werk en biedt kopers meer garanties en rechtsbescherming. Juridisch gezien brengt dit uitdagingen met zich mee rond de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van bouwbedrijven bij gebreken. Wat is de impact van de Wkb op bouworganisatievormen en afspraken op het gebied van aansprakelijkheid?
Jouw onderzoek kun je direct in de praktijk toepassen op lopende projecten van onze adviseurs waarin je ondersteunt.
Meer weten?
Nieuwsgierig geworden? Stuur je cv met motivatiebrief naar Yvonne van den Heuvel of neem contact met haar op via +31 6 23 00 70 20.